Betonterrasse

En betonterrasse er en smuk løsning – og kan give det sidste touch, så dit hus og din have fremstår enestående og smukt. Det sidste touch på eks. dit nybyggeri – eller hvis du skal give din ombygning det sidste touch.

Samtidig undgår du ukrudt, skæve fliser eller brædder, der giver sig. En betonterrasse bliver støbt samlet (i felter af op til 25 m2) – og derfor er der væsentligt færre mellemrum og fuger sammenlignet med andre terrassetyper. Samtidig er der ingen skæve fliser, der driller under havestolene.

Hos FLIB Byg anbefaler vi, at du til din terrasse vælger pudsede og glittede overflader – men slebne overflader med synligt tilslag kan også slaves. Du kan finde beskrivelser af begge typer betonterrasser nedenfor.

Glittet og pudset betonterrasse

Til terrasser anbefaler vi en glittet og pudset overflade, der giver en ensartet og jævnt udtryk. Terrassen støbes i større felter (op til 25 m2), hvilket gør, at du slitter for nedsunkne sten, revner og ukrudt. Samtidig får du en nærmest vedligeholdelsesfri terrasse, der kan holde i mange år.

Hvad betyder glitning af en betonterrasse?

Glitning af betonen er den absolut bedste måde at sikre en hård og slidstærk finish – ingen andre behandlinger kan måle sig med en glitning. Derfor anbefaler vi metoder, når der skal laves en betonterrasse. 

Det glittede betongulv er ofte brugt i industrien – men det vinder indpas i de private hjem og haver, hvor det glittede beton giver et minimalistisk udtryk samtidig med det er meget slidstærk og holdbart!

Når man skal glitte en betonterrasse skal man bruge nogle store maskiner med såkaldte “vinger”, der behandler overfladen på betonen. Man bør absolut vælge en specialiseret og professionel betonarbejder med erfaring.

Støbningen og forarbejdet er afgørende

For at opnå det bedste resultat skal forarbejdet være gjort ordentligt. Det betyder, at jord- og bundarbejdet skal være lavet korrekt, så man sikrer, at betonen kan lægges – og så resultatet bliver en plan og flot beton uden ujævnheder, revner mv.

Hos FLIB Byg har vi arbejdet med glittet beton i mange år – og herunder kan du se vores referencer i form af billeder fra de forskellige typer af glittede betonterrasser, vi har lavet.