Forsegling & imprægnering af beton

Fordi beton har det ry, det har, kan man fristes til at tro, at det i sig selv er holdbart. Realiteten er dog, at beton skal behandles og holdes vedlige. Det er særligt vigtigt at forstå materialet, og hvordan man vedligeholder og rengør det, så det kan holde længst muligt.

En af de knapt så dyre overfladebehandlinger til beton er imprægnering. Imprægneringen hjælper ved at forlænge materialet – her betonens – holdbarhed og levetid, og du vil sågar opleve, at selve vedligeholdet af dit beton vil mindskes.

Imprægneringen vil typisk trække op til 3 cm ned i gulve eller op til cirka 1,5 cm ind i vægge, og det vil være med til at sikre, at betonen dels ikke tørrer alt for hurtigt og dels at forlænge levetiden ved at gøre betonen hårdere. Selve indtørringen er i langt de fleste situationer årsag til smårevner mv., og disse kan imprægneringen altså være med til at mindske eller sågar helt undgå.


Beton & imprægnering i dit hjem

Imprægneringen kan benyttes både inde og ude – og selve imprægneringen kan foretages forholdsvist let. Efter behandlingen vil der gå cirka 7 dage, før gulvene er klar til at blive benyttet.

Selve imprægneringen er miljøvenlig og ugiftig, og der vil ikke efterfølgende være nogen nævneværdig vedligehold på eks. gulve.

Herefter vil du få et gulv / en væg, der har brandhæmmende egenskaber, eftersom en væg eller et gulv, der er imprægneret, ikke er antændeligt og modstår varme op til over 1.000 grader.

Når det drejer sig om et indendørs gulv er vi mest tilhængere af – og vil derfor anbefale dig – at benytte en imprægnerende sealer.