Betonvægge

Beton er et oplagt valg af flere grunde til din nye væg. Først og fremmest er beton et meget holdbart materiale ift. slid, men også ift. vind & vejr. Samtidig kan det ofte givet et æstetisk lækkert udtryk, når du vælger en betonvæg – hvad enten det er i nybyggeri eller i forbindelse med ombygning eller renovering. Yderligere har beton den fordel, at det er særdeles miljøvenligt og næsten CO2-neutralt. Samtidig kan materialet genbruges.

Hos FLIB Beton benytter vi såkaldt “in situ”-støbning, når vi skal lave betonvægge. Det betyder simpelthen, at vi støber betonen “on location”. Det kan vi som betonentreprenør gøre, fordi vi har erfaringen – og det giver uanede muligheder ift. konstruktionen sammenlignet med forstøbte element. “In situ”-beton er derfor oplagt valg, når der er høje krav til betonen ift. såvel kvalitet & holdbarhed som æstetik.

Betonvægge støbt på stedet giver som nævnt oven for adskillige muligheder for at opnå præcis det udtryk, du ønsker. Netop de mange muligheder og det, at betonen støbes på stedet, gør, at “in situ”-støbning er vores valg ved opsætning af betonvægge – simpelthen for at sikre et enestående resultat.

 

En rustik væg - til det nordiske hjem

Betonvægge har et industrielt og minimalistisk look, der tiltaler mange. Derfor er betonvægge blevet ganske moderne – og det forstår man godt! Betonvægge har den ultimative fordel, at de er virkeligt holdbare. Udfordringen kan være, at betonvægge oftest kun laves som standard i nybyggerier – men ikke dermed sagt, at du ikke kan få en lækker betonvæg ved en renovering.

Betonvægge som garageadskillelse

Yderligere kan betonvægge bruges i eksempelvis garager og lignende, hvor de kan udgøre adskillelse og afgræsning af garage eller carport – eller som mellemvæg i en dobbeltcarport.

Mulighederne for betonvægge er mange, og det er næsten kun din fantasi, der sætter grænser.

In situ-støbning af betonvægge sikrer fleksibilitet og holdbarhed

Ofte forbindes støbning på stedet (også kaldet “in situ”-støbning) med fundamenter, gulve mv. Dog er mulighederne med den støbeform så store, at man med fordel kan anvende den til andre betonelementer; eks. betonvægge. Skal man opnå en helt særlig finish eller have støbt en præcis og perfekt, krum væg, kan in situ-støbning være vejen frem, fordi man derved kan arbejde med betonen “on location” og opnå det helt perfekte støberesultat.

Som nævnt er in situ støbningen ofte brug til eks. betondæk, betonindkørsler og lignende arbejde – men det kan også sagtens benyttes til vægge.