Slibning & polering af beton

Har du et betongulv der er støbt efter 1990 er det meget sandsynligt, at vi kan behandle og slibe det op, så der ikke er brug for andre behandlinger. Vi bruger væsker til at lukke huller og styrker betonens overflade, så den bliver mere ensartet, tæt og modstandsdygtig. Der findes forskellige måder, hvorpå vi kan slibe betongulve. Alt efter hvordan det skal se ud og funktion det skal have efterfølgende.

Overfladepolering

Når en gulvbeton er udlagt og glittet vil der være et tyndt lag cement i toppen. Når vi polere dette lag kalder vi det en overflade polering. Her er der ikke mulighed for at slibe toppe ned eller plane gulvet ud. Det er alene arbejde med den eksisterende overflade.

Salt-og-peber-slibning

1-2 mm nede er der et finere lag af sand og grus. Når vi sliber i dette område, kalder vi det en “salt og peber”-slibning, da det finere sand vil komme til syne. Sandets hvide og sorte sten bliver synlige, og det ligner salt og peber. Nogle steder vil der fremkomme lidt flere, større sten. Her vil vi kunne rette mindre ujævnheder.

Synlige sten (også kaldet “Full Exposure”)

1-5 mm nede begynder de større sten (tilslag) at komme frem. Det kalder vi fuldt synligt tilslag – eller “Full exposure”. Dette er en god måde at at lave et gulv på, da det i større grad er muligt at lave et plant gulv, fylde revner og huller samt at behandle betonen, så den bliver stærkere og mere holdbar.

Slibning af naturstensgulve

Vi kan slibe marmor, travertin og granitfliser. Ofte vil ældre naturstensgulve blive matte og grimme i samlingerne, da stenene ikke ligger helt plant – og slib fra trafik vil gøre dem matte. Vi plansliber dem og polerer dem op. Denne service er kun til større projekter på +300 m2 – ofte på eks. hoteller, offentlige bygninger og erhverv.

Se inspiration & udvalgte billeder af vores arbejde her